Очакването към следващия парламент е приоритетно да приеме правосъдната реформа, заяви

...
Очакването към следващия парламент е приоритетно да приеме правосъдната реформа, заяви
Коментари Харесай

Санкциите по „Магнитски“ ще повлияят на вота, обяви Радев и подкрепи приемането на еврото

Очакването към идващия парламент е предпочитано да одобри правосъдната промяна, съобщи президентът

Президентът Румен Радев даде да се разбере, че е „ за “ приемането на България в еврозоната. Той разяснява настоящи теми  пред публицисти в Пловдивско, където е по случай Деня на лозаря и св. Трифон Зарезан.

На въпрос дали разкритията по американския закон " Магнитски " ще повлияят на идните на 2 април парламентарни избори, Радев отговори: " Вие по какъв начин мислите? Разбира се, че ще повлияят. И би трябвало да вършим всичко допустимо, тъй че ние да си вършим работата; да не идва някой извън и да ни показва нашите проблеми. Ние би трябвало сами да се ангажираме с проблемите - едвам тогава ще имаме резултат. Това би трябвало да е ясно на цялото ни общество. "

Президентът още веднъж разкритикува остро партиите у нас, които са " за " изпращането на още военна помощ за Украйна. 

Според него 48-ото Народно заседание се саморазпуснало от боязън да образува държавно управление и да поеме отговорност за ръководството на страната в сложен миг. 

" То саботира правосъдната промяна. То саботира европейската ни интеграция. Не одобри препоръчаните от служебното държавно управление закони, които облекчаваха и отваряха пътя ни и към Шенген, и към еврозоната ", разгласи Румен Радев. 

Санкциите по " Магнитски " били за прекъсване на разпространяването на корупцията на територията на Съединени американски щати, само че те били и " силен политически сигнал към нас, че би трябвало да бъдат подхванати ефикасни ограничения ". 

Според президента упованието към идващото 49-о Народно заседание е предпочитано да одобри правосъдната промяна. 

На въпрос това значи ли, че антикорупционният закон би трябвало в най-спешен порядък да признат от идващия парламент, Радев отговори: " Е, то е наложително. Имайте поради, че 48-ото Народно заседание блокира значими закони, свързани и с Шенген, свързани и с еврозоната. И това не би трябвало да се не помни. И те са блокирани и вие си водете вашите инспекции и журналистически следствия за какво саботираха тези закони - дали не е поради изгода и лобизъм. Това е доста значимо. "

Гледайте тук:



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР